Hrvatska
Decoration icon

Remetinec

U Remetincu otpisivali otpad pa bacili sef pun oružja. Krešo: “Mogu reći da bih se nasmijao na cijelu situaciju”

Autor:

26.05.2023. Zagreb - Ispred Ministarstva pravosudja odrzan je prosvjed pravosudnih policajaca u organizaciji SPPH Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

U otpisu glomaznog otpada prije desetak dana zatvorski službenici odlučili su baciti sef koji nitko neko vrijeme nije mogao otvoriti jer nisu imali ključ. Prava drama nastaje na odlagalištu i reciklaži otpada kada su otkrili da sef nije prazan nego je pun oružja.

Novinari RTL-a razgovarali su s glasnogovornikom Sindikata pravosudne policije Jelenkom Krešom o drami na Jakuševcu kada su pred prešu iz sefa koji je stigao iz Remetinca počeli ispadati stari pištolji.

“Bili smo sastanku s ministarstvom pravosuđa i v.d. ravnateljom zatvorskog sustava koji nam je objasnio kako sve to istražuju, ali da se nije ništa dramatično dogodilo.

Mogu reći da bih se nasmijao na cijelu situaciju. Nije mi jasno da se baci sef bez da se provjeri njegov sadržaj jer sefovi nisu da bi se u njima držao gablec, sir i špek. U sefu se drži oružje, određene stvari kao zlatnina. Nekad su u tim sefovima bila plaće kad su se davale na ruke. I sef nema rok trajanje kao salama“, rekao je Krešo te o mogućoj odgovornosti dodao:

“Mi se nadamo da neće kolega na rampi biti kriv, jer vidimo iz povijesti da se pravosudna policija promptno vodi na stegovni sud. Tko radi taj i griješi i mora snositi posljedice. Tko je bacio sef, a da nije pogledao njegov sadržaj. Na koncu, ljudi su tamo mogli stradati.”

Zanimljivo je da o ovome slučaju javnost nije nitko obavijestio, ni ministarstvo pravosuđa ni ministarstvo unutarnjih poslova, zaključuju s RTL-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.