U remakeu “Bijega iz New Yorka” Snakea Plisskena glumit će sin Kurta Russella

„Bijeg iz New Yorka“ (Escape from New York) kultni je film redatelja Johna Carpentera iz 1981. godine sa Kurtom Russellom u ulozi Snakea Plisskena. Radnja filma odvijala se 1997. godine, kada je Manhattan pretvoren u dobro čuvani zatvor, a Plissken je osuđeni pljačkaš banke koji je poslan da izvuče predsjednika Amerike iz tog zatvora gdje je slučajno završio. Leigh Whannell, scenarist filmova kao što su „Slagalica strave“ i „Nevidljivi čovjek“  (kojeg je i režirao), potvrdio je kako piše scenarij za remake filma „Bijeg iz New Yorka“ a nije isključio mogućnost ni da ga režira.

Film „Nevidljivi čovjek“ počinje se prikazivati u hrvatskim kinima 27. veljače, a u sklopu promocije filma, Whannell je objasnio što se događa s remakeom ovog filmskog klasika. „Snake Plissken je antologijski filmski lik, dio je djetinjstva i adolescencije mnogih ljudi. I zato ga moram tretirati vrlo oprezno“, izjavio je  Whannell pri čemu nije želio ni potvrditi ni odbaciti mogućnost režiranja tog filma.

On smatra da pri stvaranju remakea filma „Bijeg iz New Yorka“ neće imati takvu slobodu kakvu je imao prilikom stvaranja filma „Nevidljivi čovjek“. „Postoje tv serije i stripovi na temu ‘Bijega iz New Yorka’, mi govorimo o ključnom filmu s kojim ne želite zeznuti stvar“, smatra Whannell. Na pitanje bi li Wyatt Russell, sin Kurta Russella, u remakeu trebao imati ulogu Snakea Plisskena, Whannell je odgovorio „To je očiti način da osvojimo obožavatelje“.

Komentiraj