U raketiranju vojnog aerodroma u Siriji više mrtvih i ranjenih

EPA/YOUSSEF BADAWI

Vojni aerodrom u središtu Sirije pogođen je u ponedjeljak s nekoliko raketa, pri čemu je više osoba poginulo i ranjeno, izvijestila je službena sirijska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor.

“Aerodrom Tajfur je pogođen s nekoliko raketa”, javila je SANA koja je isprva bila rekla da “sumnja da su napad izvele Sjedinjene Države”, ali ih u kasnijim informacijama više nije spominjala.

Pentagon je odmah reagirao ustvrdivši da njegove oružane snage “ne izvode zračne udare u Siriji”.

Napad se dogodio nedugo pošto je američki predsjednik Donald Trump osudio navodni kemijski napad u kojemu su u subotu poginuli desetci ljudi u pobunjeničkoj zoni blizu Damaska i upozorio da će krivci za to “skupo platiti”.

Američki i francuski predsjednik su osudili “kemijske napade” u kojima je 7. travnja bilo više desetaka mrtvih i za koje se sumnjiči sirijski režim, priopćila je Elizejska palača.

Donald Trump i Emmanuel Macron su obećali “snažan zajednički odgovor” i držat će režim u Damasku odgovornim za “neprestano kršenje ljudskih prava”, navodi se pak u priopćenju Bijele kuće objavljenom nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Komentiraj