Dan Kitwood/Getty Images

U pulskoj Zračnoj luci otvorena linija Helsinki-Pula

U pulskoj zračnoj luci, uz postojeću vezu sa svim europskim prijestolnicama, od ponedjeljka je otvorena nova linija između Helsinkija i Pule, a avioni Finske nacionalne zrakoplovne kompanije ta će dva grada povezivati tijekom ljeta dva puta tjedno.

 

Dvosatni let iz Helsinkija za Pulu bio je u ponedjeljka popunjen, a doputovalo je 140 putnika koji će svoj odmor provesti u Istri.

Finska nacionalna zrakoplovna kompanija na liniji Helsinki-Pula vozit će do ponedjeljkom i petkom do sredine kolovoza, kažu u pulskoj Zračnoj luci.

.  “Vjerujem da će preko Helsinkija kao važnog zrakoplovnog čvorišta, ta kompanija i k nama dovesti brojne putnike iz dalekih zemalja, primjerice Japana, Koreje ili Kine”, izjavio  je novinarima direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo. U pulskoj Zračnoj luci očekuju rekordan lipanj, što znači da bi njome trebalo proći oko 70 tisuća putnika, što je 20-tak posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Finska nacionalna zrakoplovna kompanija prošle je godine prevezla više od deset milijuna putnika u više od 60 europskih, deset azijskih i sjevernoameričkih destinacija.

Komentiraj