Istarska policija izvijestila je da je u subotu navečer u pulskoj Općoj bolnici preminuo 83-godišnji muškarac, ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se u dogodila u petak ujutro u naselju Materada kada je vozač teretnoga vozila prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobni automobil kojim je upravljala 77-godišnja žena.

Do nesreće u naselju Materada došlo je kada je 24-godišnjak ,koji je upravljao teretnim vozilom Peugeot Boxer pulskih registarskih oznaka, vozeći iz smjera naselja Juricani prema Bujama, na ravnome dijelu ceste, neposredno prije desnoga zavoja, prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio automobila Opel Corsa, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 77-godišnjakinja. Zbog zadobivenih ozljeda vozačica i njezin 83-godišnji suputnik prevezeni su u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je žena teža ozlijeđena, a muškarac lakše.

Protiv vozača teretnoga vozila bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a nakon smrti 83-godišnjaka državni odvjetnik naložio je obavljanje obdukcije.

Istarska policija je, nakon obavljenoga očevida, izvijestila i o okolnostima prometne nesreće koja se u subotu ujutro dogodila na dionici Istarskog ipsilona Lupoglav-Cerovlje, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije osobe su ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 44-godišnji državljanin Srbije upravljao automobilom Audi Q2, srbijanskih registarskih oznaka, iz smjera Lupoglava prema Cerovlju. Između vijadukta Sv. Stjepan i vijadukta Rebri, vozač je neposredno nakon izlaska iz lijevoga zavoja, na ravnome dijelu ceste, iz nepoznatog razloga prešao na suprotnu kolničku traku, gdje se sudario s teretnim vozilom TAM, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak. Od siline udarca, teretno vozilo je odbačeno van kolnika na šljunčani usjek, dok se Audi odbio i udario u Peugeot 301, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je neposredno iza kamiona upravljao 63-godišnji državljanin Australije.

Audi se nakon toga prevrnuo na krov, a potom se zaustavio na bočnoj strani. Na mjestu događaja poginuo je državljanin Srbije, dok su vozač teretnog vozila i 67-godišnja suputnica iz Peugeota prevezeni u riječku bolnicu i težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Komentiraj