Dusko Marusic/PIXSELL

U Puli podijeljeno 500 porcija fritaje

Tradicionalna fritaja sa šparogama pripremljena je u subotu na pulskoj gradskoj tržnici za sve posjetitelje – brojne Puljane i turiste – koji su se toj manifestaciji odazvali u velikom broju tako da je podijeljeno čak 500 porcija te slasne proljetne delicije,
U pripremi fritaje od 1500 jaja stavljeno je 20 kilograma šparuga, pet kilograma mladog luka i sedam litara maslinovog ulja, a sve se na laganoj vatri pažljivo miješalo najmanje 45 minuta.
U pripremi fritaje su, među ostalima, sudjelovali i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci i direktor tržnice Renato Perc.
Prekrasan proljetni dan, produženi vikend i nadolazeći blagdan Uskrsa, bili su savršen povod za ugodnu šetnju i druženje.
Osim fine marende, Puljani i njihovi gosti zaplesali su na trgu gdje je organiziran prigodni zabavni program, a mogli su posjetiti i program pod nazivom “Mirisi i okusi Istre”.
U Istri se za uskrsne blagdane očekuje dvostruko više turista nego lani, što je i očekivano s obzirom na ovogodišnji kasni blagdan.
Najviše gostiju tradicionalno stiže iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. Ove se godine, s obzirom na nove avionske linije, za Uskrs očekuju i više turista iz ostalih zemalja, posebno Velike Britanije.
Po riječima direktora Turističke zajednice Istarske županije Denisa Ivoševića na poluotoku će biti otvoreno tridesetak velikih hotela, mali obiteljski hoteli, a mnogi će gosti odmarati i u kampovima te kućama za odmor.

Komentiraj