U pucnjavi izraelskih vojnika ubijeno sedam Palestinaca

EPA/MOHAMMED SABER

Izraelski vojnici su tijekom prosvjeda i sukoba na granici između Gaze i Izraela ubili sedam Palestinaca, među kojima dvojicu dječaka, od 12 i 14 godina, objavilo je ministarstvo zdravstva u palestinskoj enklavi.

To je najkrvaviji dan nakon 14. svibnja kada je ubijeno više od 60 Palestinaca tijekom nasilja koje je koincidiralo s inauguracijom američkog veleposlanstva u Jeruzalemu.

Nakon nekoliko tjedana relativnog zatišja, ti sukobi podsjećaju koliko je stanje nestabilno u i oko pojasa Gaze, palestinskog teritorija kojim vlada islamistički pokret Hamas.

Dvanaestogodišnjak je pogođen vatrenim oružjem u glavu istočno od Khan Younesa, rekao je glasnogovornik ministarstva u Gazi, a 14-godišnjak je ubijen tijekom odvojenih sukoba u središtu tog teritorija.

Dodao je da su četvorica dvadesetogodišnjaka ubijena duž izraelske sigurnosne ograde koja odvaja pojas Gaze od izraelskog teritorija.

Izraelska vojska je ubila sedam Palestinaca i ranila više od 200 vatrenim oružjem ili suzavcem.

Izraelska vojska je objavila da je tijekom prosvjeda i sukoba u kojima je sudjelovalo prema njenim procjenama više od 20.000 Palestinaca na raznim točkama enklave duž strogo čuvane sigurnosne ograde.

Vojska je navela da su vojnici otvorili vatru odgovarajući na bacanje eksplozivnih naprava i kamenja. Vojska je dodala da je primijetila infiltriranje nekoliko Palestinaca na izraelski teritorij.

Komentiraj