facebook.com

U prvih deset mjeseci Jadran d.d. podignuo poslovne prihode za 19 posto

Tvrtka Jadran d.d. iz Grada Crikvenice u prvih deset mjeseci ove godine ostvarila je 75.2 milijuna kuna prihoda što je za 19 posto više od ostvarenih poslovnih prihoda u istom razdoblju prošle godine, dok su prihodi od redovne djelatnosti ostvareni sa 67.4 milijuna kuna čime su ujedno premašeni i cjelokupni prihodi ostvareni u cijeloj prošloj godini.

Turistička tvrtka Jadran d.d.  na crikveničkoj rivijeri u vlasništvu ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje. U prihode je uključen i dio izvanrednih prihoda koji iznose 7.8 milijuna kuna, a odnose se na prihode od prodaje manje zgrade koja je bila van upotrebe dugi niz godina, a koji su namjenski utrošeni za dio isplate prema bivšim i sadašnjim radnicima iz stečaja koje je tvrtka u cijelosti isplatila u 2016. godini, dvije i pol godine prije roka određenog stečajnim planom.

Podsjetimo kako su prihodi od prodaje redovne djelatnosti u prvih deset mjeseci iznose 67.4 milijuna kuna što je za 8 posto više od ostvarenih prihoda u istom razdoblju prošle godine, a time su ujedno prihodi veći od prihoda ostvarenih u cijeloj prošloj godini koji su iznosili 64.2 milijuna kuna.

Uz prihode, rasli su i svi ostali pokazatelji pa je tako u prvih deset mjeseci ostvareno tri posto više noćenja od istog razdoblja u prošloj godini.

Tvrtka Jadran d.d. i u prosincu očekuje dobre rezultate obzirom na organizirani doček Nove godine koji će se ove godine održati u čak četiri hotela.

Već tradicionalno doček Nove godine organiziran je u Hotelu Kaštel, gdje će boraviti grupa domaćih gostiju kojima će se pridružiti i individualni gosti iz Hrvatske i Slovenije pa će njih ukupno 130 zabavljati Duo Samba. Gosti u hotelu u pravilu ostaju četiri dana.

Istaknimo kako je Hotel Omorika dobio četiri zvjezdice nakon temeljite adaptacije i očekuje grupe iz Italije i Njemačke te individualne goste iz Slovenije. Njih ukupno više od 200 u novogodišnjoj noći uveseljavat će grupa Trio Family. Gosti imaju organiziranu i reprizu dočeka prvog dana nove godine, a u hotelu će gosti boraviti u pravilu šest dana.

Još jedan Jadranov objekt kojem je kategorizacija ove godine podignuta za dvije na četiri zvjezdice, ujedno i najveći u grupaciji, Hotel Katarina, očekuje austrijske goste koje će zabavljati Jozefina i Trio Rio.

Ove godine crikvenička Udruga umirovljenika organizirani doček seli u Hotel International, a na dočeku očekuju stotinjak gostiju.

“Politika intenzivnog investiranja pokazala se je kao ispravna, jer tržište odlično reagira na podizanje kategorije što se očituje kroz porast svih pokazatelja poslovanja, ali i činjenice da svake godine objekti rade sve duže, da se ranije otvaraju… Još jedan od pokazatelja je i otvaranje četiri objekta za doček Nove godine, gdje se posebno ističu upravo oni objekti kojima smo ulaganjima podigli kategorizaciju. Vjerujem da već slijedeće godine neće biti potrebno posebno naglašavati kako su Jadranovi hoteli otvoreni za Novu godinu, jer bi dio hotela trebao započeti i sa cijelogodišnjim poslovanjem”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Komentiraj