U protekla tri tjedna Uber je zaprimio više od 40 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima, piše Index. Radi se o povećanju napada od preko 70% na partnere-vozače u odnosu na zadnju polovicu prošle godine, a često se radi o verbalnom zlostavljanju, uništavanju imovine i prijetnjama prema njima od strane taksista diljem grada Zagreba.

U samo tri tjedna zabilježena su čak četiri ozbiljna fizička okršaja u kojima su vozači-partneri napadnuti hladnim oružjem poput teleskopskih palica, kamenja ili kovanica koji su uzrokovali tjelesne ozljede partnerima-vozačima i materijalnu štetu na njihovim vozilima. Također, u sve četiri situacije korisnici su bili prisutni u vozilima, tako da su i oni bili zahvaćeni napadima.

“Uber strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja i iznimno brinemo o sigurnosti svojih partnera-vozača. Čim smo primijetili ovaj povećan broj fizičkih napada na njih od strane taksista, morali smo angažirati uslugu zaštitarske službe. Pomoć im je dostupna 24 sata dnevno ako im prijeti opasnost za njihovu imovinu ili im je ugrožena sigurnost”, izjavio je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Komentiraj