U prostorije HDZ-a ušli novi ministri, izjave nakon Oreškovićeva obraćanja

HINA/ Daniel KASAP

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u sjedište stranke ušli su kandidati za koje u četvrtak mediji navode kao najizvjesnije ministre u novoj vladi.

U prostorije HDZ-a ušli su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković i Darko Horvat, savjetnik predsjednice Republike Josip Buljević,  župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević i povjesničar Zlatko Hasanbegović, zatim Mijo Crnoja i Bernardica Juretić.

Neslužbeno se doznaje da će izjave u HDZ-u biti nakon što se o sastavu nove vlade javnosti u podne obrati mandatar Tihomir Orešković u hotelu Sheraton.

Ujutro su ubrzo  nakon početka sjednice Predsjedništva HDZ-a iz prostorija stranke izašli Tomislav Ćorić, Goran Marić, Goran Pauk  i Damir Krstičević koji su se spominjali kao mogući kandidati za ministre.

Ćorić, Marić, Pauk i Krstičević, koji nisu članovi Predsjedništva HDZ-a, novinarima nakon izlaska iz stranke nisu davali izjave.

Predsjedništvo HDZ-a u četvrtak je raspravljalo o kandidatima za ministre, potpredsjednicima Hrvatskog sabora i predsjednike saborskih radnih tijela.

Ostavku na mjesto predsjednika HDZ-ova Odbora za zdravstvo u srijedu je dao Ante Ćorušić nakon što je saznao da neće biti novi ministar zdravstva.

“Prilika ću u životu još imati, ali čast ne smijem izgubiti. Zahvalio sam se i sam odustao od svega nakon što su mi na sastanku ljudi iz Mosta rekli da je njihovo Nacionalno vijeće odlučilo da ja ne smijem biti ni na kakvoj funkciji”, kazao je Ćorušić za Večernji list  i dodao da je podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-ova Odbora za zdravstvo.

Komentiraj