HINA/ Damir SENČAR

U pritvoru Riječanin koji suprugu zlostavljao pred djetetom

U riječkom je zatvoru proteklog vikenda završio 34-godišnjak, koji je osumnjičen za pet kaznenih djela. Kako piše Novi list, tereti ga se za nasilje u obitelji, prijetnju, tjelesnu ozljedu, oštećenje tuđe stvari i povredu djetetovih prava, piše Novi list.

Riječanin je u proteklih šest godina u niz navrata prijetio svojoj izvanbračnoj supruzi – s kojom ima zajedničko dijete – da će je ubiti, usmrtiti i njenog oca, da će ih sve zaklati. Posljednje zlostavljanje žene i prijetnje ubojstvom dogodile su se u četvrtak navečer u njihovu stanu. Tereti se da je nesretnicu šamarao, hvatao je za vrat te u jednom trenutku stao udarati njenom glavom o podne pločice. Bacao je ženu na krevet, gurao joj poplun u usta…

Pod sumnjom je da je u posljednje dvije i pol godine intenzivno maltretirao izvanbračnu suprugu. Nakon zadnjeg ispada u četvrtak i prijave policiji, osumnjičeni je uhićen i podvrgnut kriminalističkom istraživanju. Na ispitivanju u riječkom Općinskom držvnom odvjetništvu uglavnom je poricao inkriminacije i tvrdio da ga izvanbračna supruga lažno prijavljuje. Priznao je da je u četvrtak došlo do svađe i da je moguće da je ženu u odgurivanju udario, a za to vrijeme bio je u alkoholiziranom stanju.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj