U PRITVORU NAKON 10 GODINA: Osumnjičenik za smrt sestara Filipović zadržan u istražnom zatvoru

FaH

Robert Žaja (46) iz Čavala u blizini Rijeke, osumnjičen da je prije deset godina na autocesti Rijeka-Zagreb uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović, zadržan je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka, i to bez mogućnosti obrane sa slobode uz određivanje jamstva.

Tereti ga se da se 15. prosinca 2006., želeći si skratiti izlaz s benzinske crpke Cernika na autocesti prema Čavlima, renaultom cliom vratio na autocestu u trak namijenjen vožnji iz suprotnog smjera.

Prema njegovu automobilu naišla je Toyota yaris kojom je po propisu upravljala 22-godišnja Višnja Filipović. Nastojeći izbjeći izravni sudar, vozačica toyote yaris naglo je skrenula desno, pri čemu se njezin automobil zanio i nekoliko puta prevrnuo.

Ona je poginula na mjestu nesreće, a njezina 18-godišnja sestra Gordana Filipović, koja je ispala iz automobila, sljedeći je dan umrla od ozljeda. Trojica putnika u tom automobilu lakše su ozlijeđeni.

Iako je bio svjestan da je uzrokovao nesreću, 46-godišnjak je nastavio vožnju u suprotnom smjeru do izlaza s autoceste na čvoru Čavle, utvrdila je policija tijekom kriminalističkog istraživanja.

Osumnjičenik je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci te je odlučeno da se pokrene istraga, a sucu istrage Županijskoga suda u Rijeci predloženo je da ga se zadrži u istražnom zatvoru.

Policija i državno odvjetništvo nisu naveli ime osumnjičenika.

Komentiraj