U potrazi za minutažom Marko Rog promijenio klub

Povremeni hrvatski reprezentativac Marko Rog, 24 godišnjak, novi je igrač talijanskog prvoligaša Cagliarija u koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Napolija s obvezom otkupa ugovora. Prema dogovoru ofenzivni veznjak bi u novom klubu trebao ostati do ljeta 2024. godine.

Klub sa Sardinije će za posudbu platiti dva milijuna eura dok će za godinu dana biti dužan uplatiti dodatnih 13 milijuna eura. U klubu su ga dočekala dva hrvatska igrača – Marko Pajač i Filip Bradarić.

Veznjak  Rog je proteklu polusezonu bio na posudbi u Sevilli za koju je u LaLigi i Europskoj ligi ukupno odigrao 13 utakmica.

Član Napolija je pak ljeta 2016. godine kada je u transferu vrijednom 13 milijuna eura pristigao iz Dinama. Međutim u proteklom razdoblju se nije izborio za status prvotimca te je u četiri sezone ukupno upisao 67 nastupa u kojima je postigao po dva gola i asistencije.

Rog je karijeru počeo u Varaždinu da bi uzlet ostvario u RNK Splitu koji ga 2015. godine za rekordnih 5 milijuna eura prodaje u Dinamo. S Plavima je osvojio dvostruku krunu. Za Vatrene je upisao 16 nastupa te je bio sudionik Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

Komentiraj