U ponedjeljak sjednica Vijeća za obranu zbog propalog posla s avionima

Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je primila potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevoća i načelnika Glavnog stožera OS RH Mirka Šundova.

Krstičević i Šundov predsjednicu su izvijestili o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

Za ponedjeljak je sazvana sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike Hrvatske zatražila je od načelnika Glavnog stožera da na predmetnoj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

“Obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine”, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Komentiraj