HINA/ Damir SENČAR

U policiji nestala prijava Mazzocca protiv Medveda

Novinar Indexa Vojislav Mazzocco u nedjelju poslijepodne prijavio je zagrebačkoj policiji prijetnju ministra branitelja Tome Medveda. Kako ga nitko iz policije ni nakon četiri dana nije kontaktirao, Mazzocco je jutros otišao po potvrdu o prijavi. Ali, u policiji njegove prijave nema.

U policijskoj postaji nemaju niti potvrde niti zapisnik. Zapisnik je, kako su mu rekli policijski službenici, preuzeo netko od nadređenih, a što se dogodilo nakon toga, mogu samo nagađati, piše Index.

Podsjetimo, ministar branitelja Tomo Medved nazvao je novinara Indexa Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu. Poziv je došao manje od 24 sata nakon što je Mazzocco na Indexu objavio priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

“Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring. Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh”, rekao je, između ostalog Medved.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je izjavio da je policija zaprimila prijavu i da ju razmatra. Što se dogodilo s prijavom u međuvremenu, nije poznato.

Komentiraj