HINA

U pokušaju bijega autom punim pušaka udarili u policijsko vozilo

Brodsko-posavska policija pritvorila je trojicu muškaraca koji su prošlog petka, pokušavajući pobjeći, automobilom udarili u policijsko vozilo, u kojemu je pronađeno deset raznih lovačkih pušaka s opremom i streljivom.

Policija je u utorak izvijestila kako je osumnjičene u dobi od 23, 24 i 62 godine predala pritvorskom nadzorniku, a potom i Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. Kazneno ih je prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja eksplozivnih tvari, kao i zbog oštećenja tuđe stvari, odnosno policijskog vozila.

Naime, policajci su 5. siječnja oko 18.15 sati, prilikom redovnog nadzora državne granice, u blizini mjesta Orubica pokušali zaustaviti  automobil koji se na zapovjed policije nije zaustavio, već je nastavio vožnju.

Pokušavajući pobjeći, 62-godišnji vozač je prednjim dijelom automobila udario u zaustavljeno policijsko vozilo, iako je na njemu bilo upaljeno rotacijsko svjetlo u cilju zaustavljanja i kontrole.

No, policija je ubrzo zaustavila taj automobil s trojicom muškaraca, na mjestu događaja obavila očevid, a temeljem sudskog naloga i pretražila automobil u kojemu je pronašla te oduzela većinu količinu vatrenog oružja – deset  raznih lovačkih pušaka, četiri optike, prigušivač i spremnik za streljivo.

Komentiraj