U podrumu stambene zgrade u Osijeku pronašla oružje, mine i eksploziv

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dvadesetšestogodišnja Osječanka ostala je šokirana u subotu u popodnevnim satima kada je, prilikom čišćenja nedavno kupljene šupe u podrumskim prostorijama stambene zgrade u osječkom naselju Sjenjak, pronašla oružje, mine i eksploziv.

Odmah je o svemu obavijestila policiju, pa je u stambenu zgradu vrlo brzo pristigao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo pronađena sredstva.

Policija je izvijestila kako su u šupi pronađene dvije puške, cijev za puškomitraljez, prigušivač za pušku, ručna bomba M-75, dvije električne detonatorske kapisle, 400 grama eksploziva TNT, tri protupješačke mine, dva upaljača za mine, inicijalni metak i 748 komada raznog streljiva.

Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske podsjeća kako je i dalje na snazi akcija nazvana “Manje oružja, manje tragedija” tijekom koje svi građani, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, mogu predati policiji bez straha od sankcija.

“Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način“, ističe Premec te dodaje kako se građani dodatno o cijeloj akciji mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentiraj