U podne izvlačenje skupina Lige nacija

UEFA

U podne će u Lausannei započeti ždrijeb Lige nacija, novog formata natjecanja, koje će zamijeniti prijateljske utakmice i olakšati plasman na nogometno Europsko prvenstvo.

Liga nacija igrat će se u šest kola – po dva u rujnu, listopadu i studenom. U natjecanju će sudjelovati 55 reprezentacija, među njima i Hrvatska.

‘Vatreni’ su smješteni u najjaču, Ligu A. U ‘potu’ 3 su, osim Hrvatske i Poljska, Island i Nizozemska, s kojima Hrvatska ne može igrati u istoj skupini. Iz prve jakosne skupine unutar Lige A može izvući Njemačku, Belgiju, Portugal ili Španjolsku. Iz druge jakosne skupine potencijalni protivnici su Engleska, Francuska, Švicarska ili Italija.

U Ligi B nalaze se Austrija, Wales, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska. Ligu C sačinjavaju Mađarska, Rumunjska, Škotska, Slovenija, Grčka, Srbija, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Cipar, Estonija i Litva. U Ligi D su Azerbajdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Latvija, Farski Otoci, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar.

 

Komentiraj