U petak u Varaždinu otvara se izložba Natalie Borčić

Izložba slika akademske slikarice Natalie Borčić s motivima viških plaža bit će otvorena u petak navečer u galeriji “Zlati ajngel” u Varaždinu.

Natalia Borčić rođena je 1989 u Visu. Diplomirala je 2013. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Matka Vekića.

Za vrijeme studiranja provela je jedan semestar na Erasmus razmjeni u Budimpešti. Dobila je i nagradu Dekana i Studentskog vijeća za postignuća tokom akademske godine 2011./2012. Nakon studija osmislila je umjetnički projekt „U trećoj brzini“, kroz koji vodi likovne i literarne radionice u domovima za starije i nemoćne diljem Hrvatske.

Bavi se ilustracijom, stoga je u suradnji s gradom Visom ilustrirala mnogobrojne legende otoka te povijest grada kroz ciklus murala.

“Postoji nešto hipnotičko i fantazmagorično u Natalijinim prizorima viških plažâ”, navod je iz kataloga izložbe koja se otvara u petak, a ostat će otvorena do 22. srpnja.

“Njezini pejzaži nisu samo lijepo hvatanje i bilježenje prirode, gdje se i slikar i promatrač zadržavaju na površini motiva ili prizora, s jasno osjetnom distancom doživljajnog iskustva. Te nas slike uvlače u sebe poput živih organizama, a korištene tehnike slikanja uspješno potenciraju totalni organski preslik prirode: more, morska vegetacija i stijene kao da se prelijevaju izvan okvira slike. I umjetnica i promatrač u poziciji su da se u potpunosti poistovjete i stope s prizorom viških plaža.”

Komentiraj