Arsen Bauk (SDP), Gordan Jandroković (HDZ) i Robert Podolnjak (Most) večeras su u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’ komentirali najkraći saziv hrvatskog Sabora, koji se sutra i službeno raspušta. Jandroković je rekao da ni Vlada ni Sabor u proteklih 6 mjeseci nisu funkcionirali na razini koja se od njih očekivala.

“Krivaca je više, disfunkcionalnost je proizlazila iz loše komunikacije na samom vrhu”, rekao je Jandroković dodajući da nije bilo dobre komunikacije između tri ključne osobe.

Bauk je istaknuo kako je ovaj saziv Sabora imao neobičan početak i očekivan kraj. “Vlada je formirana tek mjesec dana nakon sazivanja Sabora. Sama vladajuća većina je na kraju srušila Sabor”, objasnio je.

Mostovac Podolnjak rekao je kako ne žali što je odbio mjesto predsjednika Sabora, dodavši da se većina ni u jednom trenutku nije izjasnila da ga podržava za tu poziciju. “Željeli smo vratiti povjerenje građana u Sabor. Inzistirali smo da se bolje reguliraju prava i obveze zastupnika. Nismo uspjeli naš zakon staviti na dnevni red”, rekao je Podolnjak.

Jandroković je rekao kako se Saboru mora vratiti sadržaj i smanjiti negativan dojam koji građani imaju o Saboru. Rekao je i kako bi ponovno pokušali surađivati s Mostom, iako su u koaliciju ušli s nedovoljno povjerenja.

Podolnjak kaže kako inzistiranje na nestranačkom premijeru nije bila greška. Dodao je kako će ovaj put Most u pregovorima tražiti čvršća jamstva da ono što potpišu bude i ostvareno.

Jandroković je istaknuo kako vodeći ljudi HDZ-a nisu znali da je rogram IFO instituta financiran od strane zaklade koja izvor financiranja ima u inozemstvu. Na kraju je poručio kako još nisu odlučili s kim će izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Komentiraj