U petak počinje 13. ZeGeVeGe festival održivog življenja, podržali ga i Grad Zagreb i država

U petak i subotu, 3. i 4. rujna, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se trinaesti ZeGeVeGe festival održivog življenja, najveća veganska proslava i nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske, ekološke i kulturne ponude Hrvatske u ovome dijelu Europe, najavili su organizatori.

Festival će posjetiti zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, a dolazak su najavili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Bit će tu raznolika ponuda zdrave hrane, kozmetike isključivo biljnog podrijetla koja nije testirana na životinjama, proizvodi na bazi soje i pšenice poput tofua, sejtana i biljnih kobasica, ekološki proizvodi, plodovi i proizvodi nastali vrijednim rukama obiteljskih gospodarstava, biljna mlijeka i maslaci, ljuti umaci, dodaci prehrani, kozmetika za ljubimce… Osamdeset izlagača nudit će proizvode temeljene isključivo na biljnim namirnicama, što je zaštitni znak ZeGeVege festivala.

Ove godine posjetitelje očekuju i inspirativni razgovori voditeljice Sare Mešin s različitim govornicima, koji će se moći čuti s pozornice. Svi će moći naučiti nešto o aktivizmu za prava životinja u susjednim državama, čuti korisne savjete o prelasku na veganstvo ili saznati kako veganstvom ostvariti još bolje sportske uspjehe.

Recepti, zanimljive informacije i novosti iz svijeta o stalnom porastu zanimanja za veganstvo i širenju veganske ponude moći će se iščitati i iz brošure koju će svi posjetitelji dobiti besplatno.

ZeGeVeGe organizira udruga Prijatelji životinja na neprofitnoj osnovi. “Uvijek prožet pozitivnom vibrom kroz svojih 13 godina postojanja, ZeGeVege postao je festival koji se ne propušta, a značaj mu još više raste s obzirom na to da nam je svima okretanje prema veganskoj hrani i održivu življenju nužno za opstanak na planetu i zaustavljanje klimatskih promjena”, kažu Prijatelji životinja.

„Svatko od nas može paziti da ostavi što manji ekološki otisak, da misli na pitku vodu, spriječi glad u svijetu i zaustavi daljnje globalno zatopljenje, a ZeGeVege ohrabruje pojedince da mijenjaju sebe kako bi promijenili svijet. Svi su dobrodošli i svi su važni”, poručuju.

Pokrovitelji ZeGeVege festivala su: Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska gospodarska komora, a potporu su dali Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i druge institucije.

Komentiraj