HINA / mm

U pet laboratorija u Zagorju zaplijenjena marihuana vrijedna dvjesto tisuća kuna

Krapinsko-zagorska policija otkrila je pet laboratorija za proizvodnju marihuane i uhitila petero ljudi, kod kojih je zaplijenila više od deset kilograma marihuane, vrijedne dvjesto tisuća kuna.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavilo je da je višemjesečno kriminalističko istraživanje rezultiralo uhićenjem dvije osobe s područja Oroslavlja, jedne s područja Zaboka i dvije sa zagrebačkog područja.

Prijavljeni su drogu prodavali na području Zagorja i Zagreba. Ukupnu vrijednost opreme za proizvodnju policija procjenjuje na više od 500 tisuća kuna.

Policijski istražitelji otkrili su jedan takozvani ‘indoor’ laboratorij za proizvodnju marihuane i ulja kanabisa na području Donje Stubice, a ostala četiri u Zagrebu.

Prema sumnjama policije, marihuanu su u ilegalnom laboratoriju na području Donje Stubice uzgajala trojica muškaraca, 24-godišnjak i 40-godišnjak iz Zagreba te 45-godišnjak iz Oroslavlja.

Oni su za potrebe laboratorija obnovili staju veličine oko 150 četvornih metara. Radi velike potrošnje struje potrebne za indoor uzgoj, ilegalno su se priključili na električnu mrežu.

U pretrazi tog objekta zaplijenjena je veća količina opreme za proizvodnju marihuane, digitalne vage te oko 3,5 kg marihuane, dok je u pretrazi stana u Oroslavju pronađen kilogram marihuane. Osim marihuane, policajci su zaplijenili i 4,5 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica.

Policija je utvrdila da su 45-godišnjak i 20-godišnjak zajedno s jednom maloljetnom osobom prodavali drogu na području Zagorja.

U stanovima na području Zagreba, u četiri laboratorija, također je otkrivena oprema za proizvodnju marihuane i ulja kanabisa, novac, oko sedam kilograma marihuane te 50-ak stabljika marihuane.

Komentiraj