U Pakracu bacio bombu na radnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Jedan od njih je kritičnom stanju

Dvojica radnika Hrvatske elektroprivrede ozlijeđena su u srijedu ujutro, kad je na njih oko 09:20 sati 71-godišnjak u ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu.

Trojica radnika HEP-a došla su ujutro kod 71-godišnjaka s nalogom za isključenjem struje. Kad su mu pokucali na vrata, na njih je bacio bombu pa se zaključao u kuću. Na mjesto događaja odmah je stigla policija i Hitna pomoć, koja je teško ozlijeđene radnike prevezla u pakračku bolnicu. Policija je u međuvremenu uhitila 71-godišnjaka.

Mojportal.hr neslužbeno doznaje da je jednom radniku Elektre teško stradala glava i trbuh, njegovo je stanje još uvijek kritično i liječnici mu se bore za život, dok je drugi radnik u nešto boljem stanju i izvan životne opasnosti.

Photo: Antonio Pejsa/PIXSELL

Susjeda: ‘Malo je teže naravi’

“Taman sam primila kvaku kako bi izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide jel ima još bombi i ostalog oružja”, izjavila je susjeda za Mojportal.hr.

Dodala je da je 71-godišnji Milorad prije godinu i pol dana ostao bez supruge, a djeca mu žive negdje vami- “Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No, nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto”, dodala je susjeda.

Oglasila se i policija. Izvijestili su da je treći radnik HEP-a liječničku pomoć naknadno zatražio. Slijdi kriminalističko ustraživanje nad uhićenim 71-godišnjakom.

“U srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca djelatnika HEP-a. Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća. 71-godišnjak je uhićen i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”, navela je policija u priopćenju.

HEP: Najoštrije osuđujemo napad

“Dana 27.01.2021. godine oko 9,15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.

Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, poručili su iz HEP-a.

HEP potvrdio da je muškarac bacio bombu na djelatnike Elektre u Pakracu, krenuli su isključiti struju

Komentiraj