Pixabay

U Pakistanu 72 mrtva u napadu na sufijski hram

Sedamdeset dvije osobe su poginule a više od sto ih je ranjeno u eksploziji bombe u sufijskom hramu u četvrtak navečer na jugu Pakistana, rekli su dužnosnici.

“Sedamdeset dvije osobe su poginule a preko 150 je ranjeno”, rekao je visoki policijski dužnosnik Shabbir Sethar agenciji Reuters telefonom.

Eksplozija se dogodila u gradu Sehwanu, dvjestotinjak kilometara sjeveroistočno od velikog lučkog grada na jugu Karachija.

Napad je izveo bombaš samoubojica koji je ušao u hram i aktivirao eksploziv među vjernicima, rekao je policijski izvor. Hram je bio prepun ljudi u četvrtak navečer, kada se ta zajednica okuplja na molitvu.

Skupina Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za taj bombaški napad o kojemu je izvijestio njegov odjel za propagandu AMAQ.

“Bombaš samoubojica IS-a aktivirao je svoj prsluk s eksplozivom na skupu šijitskih vjernika u hramu Lal Shahbaz Qalandar u Sehwanu, u pokrajini Sindhu”, objavio je AMAQ.

Pakistan je ovog tjedna pogodio niz bombaških napada za koje su odgovornost preuzeli domaći talibani.

Najteži napad se dogodio u ponedjeljak u Lahoreu, gdje je bilo 13 mrtvih. Šest osoba je poginulo u srijedu u nizu bombaških napada manjih razmjera u Peshawaru, glavnom gradu pokrajine Khyber Pakhtunkhwa i u zabitnim područjima uz granicu s Afganistanom.

Komentiraj