U ožujku Zagreb domaćin jedne skupine Svjetskog kupa vaterpolista

Na bazenu Mladosti uz Savu od 8. do 14. ožujka održat će se prvo izdanje Svjetskog kupa u vaterpolu, a uz aktualnog europskog prvaka Hrvatsku nastupit će još reprezentacije Francuske, Mađarske, Italije, Japana i SAD-a.

“Očekuje nas prvo izdanje Svjetskog kupa, novog natjecanja u svijetu vaterpola. Svjetski kup odigrava se u dvije skupine sa po šest reprezentacija. Hrvatska je dobila privilegiju da se jedna skupina odigra upravo u Zagrebu uz izuzetno jake protivnike. Očekuje nas pet jakih utakmica i to će biti sjajna prilika da uz takve protivnike pokušamo tempirati formu za najbitnije natjecanje ove godine, odnosno Svjetsko prvenstvo”, prokomentirao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

“Pozivam sve gledatelje na turnir Svjetskog kupa. U skupini smo sa Italijom, Mađarskom, Japanom, SAD-om i Francuskom. Očekuje nas naporan ritam sa pet utakmica u tjedan dana, što će biti odličan mini-test za ono što nas očekuje ovo ljeto odnosno Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo ostvariti plasman u završnicu superfinala”, najavio je turnir reprezentativac Luka Bukić.

Hrvatska će turnir otvoriti 8. ožujka protiv SAD-a, 9. ožujka slijedi dvoboj protiv Francuske, 11. ožujka protiv Italije, 12. ožujka protiv Japana, a zatvorit će ga 14. ožujka protiv Mađarske.

U isto vrijeme kada se odigrava zagrebački turnir, u Crnoj Gori igrat će se druga skupina u kojoj su reprezentacije Grčke, Srbije, Španjolske, Gruzije, Australije i domaćina Crne Gore.

Jedini siguran učesnik Superfinala Svjetskog kupa je reprezentacija SAD-a koja će biti domaćin završnog turnira, dok će prolaz na završnicu izboriti još dvije momčadi iz naše skupine i tri momčadi iz skupine koja se odigrava u Podgorici.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner