U osječkom KBC-u dvije osobe s potvrđenim koronavirusom s blažom slikom

U osječkom Kliničkom bolničkom centru zaprimljene su dvije osobe kod kojih je testiranjem potvrđena zaraza koronavirusom, u dobrom su općem stanju i imaju blažu sliku bolesti, izvijestili su u subotu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Imamo dva bolesnika s pozitivnim nalazom na koronavirus infekciju, noćas smo dobili nalaze s Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Naši bolesnici imaju blažu sliku bolesti s gotovo dobrim općim stanjem, njihovo stanje ne zabrinjava, rekla je novinarima predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Dodala je da su te dvije osobe bile u kontaktu sa zaraženom osobom, koja je bila inficirana koronavirusnom infekcijom.

Riječ je o pacijentima iz okolice Osijeka, smješteni su osječkom KBC-u, a zaražena osoba s kojom su bili u kontaktu je uži član obitelji koji se liječi u Zagrebu.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić kazao je kako su se spomenute osobe javile toj zdravstvenoj ustanovi čim su saznale da je uži član njihove obitelji pozitivan na koronavirus, brzo su testirani i nalazi su dobiveni rano ujutro.

Dodao je kako se očekuju rezultati testiranja za još nekoliko članove obitelji zaprimljenih pacijenata te još nekih osoba koje nisu povezane s ovim pacijentima.

Najavio je kako se od ponedjeljka u osječkom KBC-u smanjuje broj kontrolnih pregleda i odgađaju se operacije koje se ne moraju hitno obaviti, a posjete su zabranjene od 26. veljače.

Anušić: Panika može napraviti više štete od korone

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite dožupan Goran Ivanović kazao je kako će Stožer tijekom dana održati sastanak s čelnicima jedinice lokalne samouprave, a očekuje se i donošenje odluke o radu ugostiteljskih objekata, pogotovo onih koji rade cijelu noć.

S obzirom na trenutni nedostatak dezinfekcijskih sredstava na tržištu Ivanović je kazao kako je dio tih sredstava naručen od nacionalnog Stožera i trebali bi stići do ponedjeljka.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako su sve službe u funkciji te ponovio kako nema mjesta panici, koja može napraviti puno više štete od samog virusa.

Dodao je kako već 15- ak dana kontaktira s tvrtkama koje proizvode dezinfekcijska sredstva kako bi se povećala proizvodnja, a neke pomake napravila je i Vlada.

Komentiraj