U osječkom HNK-u premijerno izvedena komedija "Buba u uhu"

HINA

Vodvilj “Buba u uhu” francuskog komediografa Georgesa Feydauau režiji Jasmina Novljakovića u petak navečer premijerno je izveden na pozornici osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK).
Ravnatelj drame Miroslav Čabraja podsjeća kako je trebalo 30 godina da se ta predstava ponovno postavi na repertoar osječkog HNK.
Napominje kako je riječ o kultnoj predstavi te komediji situacije i komediji karaktera i da je “Buba u uhu” “najbolji i najkompaktniji vodvilj” kojeg je Feydau napisao.
Redatelj je diktirao tempo predstave svojom vizijom, a ansambl je brzo odgovorio na njegove zadatke, i stvarno smo napravili uigranu predstavu u kojoj se može vidjeti puno vještina glumaca našeg dramskog ansambla, poručuje Čabraja.
Redatelj Novljaković smatra kako je u pitanju vrlo popularan, duhovito i pametno napisan tekst i – školski primjer vodvilja.
Kada se vodvilj gleda, publici se to čini jednostavno, kao da tu nije bilo nikakvog posla, ali sva čar vodvilja je u zabunama, čudnim situacijama, brzim ulascima i izlascima,  a mi smo se odlučili skratiti tekst, tako da predstava bude još brža i dinamičnija, dodao je Novljaković.
Glumica Tatjana Bertok- Zupković smatra kako je vodvilj za glumce zahtjevan žanr koji traži preciznost i apsolutnu koncentraciju tijekom cijele predstave, a autor scenskog pokreta Vuk Ognjenović ističe kako je predstava siguran hit i može se pogledati više puta jer gledatelj “svaki put  u njoj može naći nešto novo i komično”.
U predstavi su, uz ostale, nastupili Miroslav Čabraja, Antono Jakupčević, Vjekoslav Janković, Vladimir Tintor, Tatjana Bertok-Zupković i Sandra Lončarić.
Scenografiju je osmislila Saša Došen, kostimografkinja je Jasminka Petek-Krapljan, skladatelj i glazbeni suradnik Igor Valeri, a autor scenskog pokreta je Vuk Ognjenović.

Komentiraj