U Osječko-baranjskoj županiji dvoje na respiratoru. Stožer prijeti neodgovornim ugostiteljima: “Znamo da primate goste na zadnja vrata”

U Osječko-baranjskoj županiji je trenutno 26 osoba pozitivno na koronavirus, a dvoje pacijenata je u teškom stanju i na respiratoru, objavljeno je danas na konferenciji za novinare Stožera OBŽ.

U utorak su zaprimili dvoje starijih ljudi koji su imali simptome, ali su prvi testovi bili negativni, no drugi je test bio pozitivan.

Policija je u posljednja 24 sata u tuj županiji zabilježila šest slučajeva kršenja mjera samoizolacije. U samoizolaciji se nalazi 991 osoba.

Načelnik županijskog stožera CZ-a Goran Ivanović poslao je posebno upozorenje ugostiteljima. “Nemojte raditi to što radite. Znamo da otvarate zadnja vrata, da primate goste. S tim sebi stvarate ogroman problem. Nemojte dovesti u pitanje svoju djelatnost nakon što ovo sve prođe. Počnite se ponašati odgovorno”, rekao je Ivanović.

Upozorio je i građane “Postavili smo 200 kreveta za oboljele od koronavirusa, u pripremi je još nekoliko stotina. O vama ovisi hoće li oni biti prazni ili puni”, poručio je.

Komentiraj