U Osijeku najveće uskrsno gnijezdo na svijetu

HINA

Najveće uskrsno gnijezdo na svijetu, na radost najmlađih Osječana, zauzelo je velik dio središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića gdje na slami, uz pisanice i slamnate skulpture, mogu uživati u bogatom uskrsnom programu ‘Uskrs u Osijeku’.

Po riječima Domagoja Šustera, jednog od organizatora te manifestacije, gnijezdo je veličine oko 300 četvornih metara pa je ideja bila da se veliko uskrsno gnijezdo natječe i za Guinessovu knjigu rekorda, no, od toga se odustalo jer je prijava preskupa.  Svi građani pozvani su da u veliko gnijezdo donesu ukrašena jaja, a bit će održano i natjecanje u “tucanju” pisanica, uz nastup mađioničara i zeke koji će dijeliti slatkiše.

Uz gnijezdo su brojni štandovi na ‘Zekinom sajmu’ gdje udruge, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva nude posjetiteljima rukotvorine, suvenire, hranu.

Gnijezdo i štandovi na trgu će biti postavljeni do utorka, a potom će slama biti donirana Udruzi ‘Mogu’ iz Osijeka, koja organizira terapijsko jahanje za djecu s posebnim potrebama.

Tijekom subotnjeg prijepodneva, na Trgu se okupilo i stotinjak moto-zeka, članova Moto kluba Osijek. Oni već tradicionalno, svake godine, pred Uskrs, odjeveni u kostime zeka, u organiziranoj povorci obiđu cijeli Osijek, a potom se zaustave na središnjem Trgu Ante Starčevića gdje djecu daruju pisanicama i slatkišima.

Komentiraj