U Opatiji oduzeto pet kilograma marihuane i pola kilograma amfetamina

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su višetjedno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Za to sumnjiče dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 29 i 32 godine, javlja Policijska uprava primorsko-goranska.

Policija ih, naime, sumnjiči da su od siječnja do prosinca ove godine nabavljali veće količine marihuane te ih skladištili u iznajmljenim stanovima, a potom pakirali u manje količine, koje su onda prodavali drugim osobama s područja Rijeke i Opatije.

Obavljenim pretragama pronađeno je i oduzeto sveukupno 5.755 grama marihuane, 509 grama amfetamina-speed, manja količina droge MDMA, digitalne vage, sjeckalice, oko 26 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti, što su protupravno stekli te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela zlouporabe droga.

Obojica su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu te je po završetku kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, dok je 29-godišnjak trenutno nedostupan.

 

Komentiraj