U Omišu se sukobili građani i policija, jednom je policajcu ispao pištolj

U ranim jutarnjim satima subote u Omišu je došlo do sukoba nekoliko stanovnika Omiša i policijske ophodnje koja je došla intervenirati po dojavi o remećenju javnog reda i mira.

Kako piše Slobodna Dalmacija, policija je oko jedan sat iza ponoći dobila dojavu da se iz jednog ugostiteljskog objekta čuje vrlo glasno galzba i da lokal i dalje radi iako je radno vrijeme kafića ograničeno do ponoći.

Dolazak policija posjetiteljima lokala nije ‘najbolje sjeo’ pa je, kako je izvijestila splitska policija, jedna žena verbalno vrijeđala policajce, a više ih je osoba pokušalo spriječiti da obave svoj posao odnosno da uzmu podatke od okupljenih.

Na snimci koja se proširila društvenim mrežama vidi se da je nekoliko osoba u sukobu s dvojicom policajaca od kojih jedan “u kravati” drži jednog muškarca, a u naguravanju sudjeluje i jedna žena. Čuje se glas osobe sa strane koja viče: “Pustite ga, šta radite, pustite ga…to mu je žena… Šta radite ljudima”.

U jednom je trenutku jednom od policajaca iz futrole ispao službeni pištoolj, nakon čega ga je podigao s tla i pokušao ga spremiti. No, nije odmah uspio, kako se na snimci vidi, te s oružjem u ruci kreće prema onome tko je snimao.

Na kraju, uhićeno je pet osoba, a njih dvoje će dobiti prijave za kršenje javnog reda i mira dok će tri osobe biti kazneno prijavljene za prisilu prema policjskim službenicima.

Komentiraj