U OBLIKU CVIJETA LOTOSA: Guangzhou Evergrande gradi novi stadion, bit će najveći na svijetu

Restrikcije zbog koronavirusa u Kini se pomalo ublažuju, a nogometni klub Guangzhou Evergrande odlučio je ‘vratiti se u igru’ – gradnjom novog stadiona.

Objavili su kako su započeli radovi na novom stadionu koji će primati 100 tisuća ljudi te će biti jedan od najvećih stadiona na svijetu.

Stadion će biti vizualno vrlo zanimljiv, u obliku cvijeta lotusa, a vjeruje se da će njegova izgradnja koštati oko 1.7 milijardi dolara. Trebao bi biti gotov do kraja 2022. godine.

Radovi na stadionu započeli su prošlog četvrtka, a investitori se nadaju da će biti upečatljiv poput zgrade opere u Sydneyju ili Burj Khalife u Dubaiju. Klub Guangzhou Evergrande od 2011. godine igra na stadionu Tianhe koji prima 60 tisuća gledatelja.

Novi stadion bi po broju sjedećih mjesta pretekao Barcelonin Camp Nou (99.354 sjedećih mjesta), koji je trenutno najveći nogometni stadion na svijetu.

Vlasnici kluba, Evergrande, kako piše ESPN, planiraju sagraditi još tri do pet novih stadiona diljem Kine, kapaciteta 80 do 100 tisuća, kako bi Kina mogla biti domaćin Svjetskog prvenstva.

Guangzhou Evergrande je jedan od najuspješnijih klubova u Kini i Aziji. Osvojili su kinesku Superligu osam puta, kao i dvije Azijske Lige prvaka.

Komentiraj