Britanski prinčevi William i Harry u novom su dokumentarcu govorili o posljednjem telefonskom razgovoru sa svojom majkom princezom Dijanom prije no što je umrla.

“Diana, naša majka: život i naslijeđe” bit će objavljen na 20. obljetnicu Dijanine smrti u automobilskoj nesreći u Parizu, 31. kolovoza 1997.

“Mislim da ćete shvatiti Dijanu privatno”, rekao je za Reuters izvršni producent Nick Kent.

“Nitko dosad nije ispričao tu priču s točke gledišta dvoje ljudi koji su je znali bolje od ikoga i najviše je voljeli, njezinih sinova”.

Prinčevi su podsjetili na majčin smisao za humor, a princ Harry opisao ju je kao “jednog od najnestašnijih roditelja”. Također su podsjetili na bol zbog razvoda roditelja i kako su se nosili s viješću o njezinoj smrti i razdoblju nakon toga.

Dok film obrađuje aspekte Dijanina života poput njezina dobrotvorna rada, uključujući HIV i mine, izbjegava kontroverzne teme poput izvanbračnih veza.

Prema autorima, prinčevi su bili vrlo otvoreni  i nisu zabranili da se bilo koja tema stavi izvan dometa.

Radije su željele pokriti novo područje i napraviti drukčiji tip filma.

“Ono što smo imali na umu jest da će u godinama koje dolaze prinčevi William i Harry biti sretni da mogu pokazati vlastitoj djeci tko je bila njihova baka”, rekao je Kent.

Film “Diana, naša majka: njezin život i naslijeđe” bit će prikazan na britanskoj i američkoj televiziji 24. srpnja.

Komentiraj