U nizu napada u Sao Paulu najmanje 20 mrtvih

Pixabay

U pucnjavi grupe muškaraca s maskirnim kapama u dvjema prigradskim četvrtima Sao Paula u četvrtak navečer ubijeno je najmanje 20 osoba, izvijestili su mediji.

“Ima mrtvih, no još ne možemo potvrditi njihov precizan broj. Ministar unutarnjih poslova informacije će iznijeti kasnije”, rekao je u petak za AFP glasnogovornik policije u Sao Paolu, gradu u kojemu živi 20 milijuna stanovnika.

 

  • Napadači su pucnjavu počeli u jednom baru u Osascu te nastavili u susjednoj četvrti Barueri, piše portal televizije Globo News, navodeći podatak o ukupno 23 ubijenih.

 

U dva i pol sata pucali su na deset različitih mjesta četvrti Osasco, a još dva napada počinili su u četvrti Barueri.

Ministar je za AFP kazao da su napadi “neuobičajeni” te da ne može reći jesu li bili koordinirani.

Tv Globo News prenio je snimke skrivenih kamera na kojima se vidi grupa zakrabuljenih naoružanih muškaraca kako upadaju u bar i prisiljavaju goste da dignu ruke u zrak prije nego što otvore na njih vatru.

Na pitanje je li moguće da je riječ o odmazdi zbog smrti jednog policajca, gradonačelnik Osasca je za Globo News kazao: “Vidjeli smo video snimke koje idu u prilog toj pretpostavci. Sada ćemo poduzeti mjere kojima ćemo nastojati spriječiti pogoršanje stanja u predstojećim danima”.

Komentiraj