U New Yorku se očekuje veličanstven doček za američke nogometašice

Američkim nogometašicama, koje su u nedjelju u Lyonu osvojile četvrti naslov svjetskih prvakinja, bit će u srijedu u New Yorku priređen veličanstven doček na kojem se očekuje desetine tisuća ljudi.

Doček počinje u 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a nogometašice će se u panoramskom autobusu provesti dijelom avenije Broadway, od Battery Parka do Gradske vijećnice, gdje će ih primiti gradonačelnik Bill de Blasio.

Bit će to druga tzv. konfeti parada za američke nogometašice, prva im je priređena 2015., također nakon osvajanja naslova svjetskih prvakinja.

Na tzv. trasi “Canyon of Heroes” u New Yorku u proteklih 130 godina održane su brojne parade u čast američkih vojnika i državnika, zatim u čast stranim državnicima (Charles de Gaulle, Winston Churchill, Nelson Mandela), pilotima Charlesu Lindberghu i Ameliji Earhart, koji su sami preletjeli Atlantik, astronautima iz misije Apollo 11 koji su sletjeli na Mjesec (Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins), te brojnim poznatim sportašima i drugim osobama iz javnog života.

Nakon dočeka u New Yorku nogometašice će otputovati u Los Angeles gdje ih čeka sličan doček. No, pitanje je hoće li biti na prijemu kod predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Naime, kapetanica reprezentacije Megan Rapinoe, koja je proglašena za najbolju igračicu SP-a, već je ranije kazala kako neće otići u Bijelu kuću dok u njoj stoluje Donald Trump, jer su njegovi stavovi, ali i potezi administracije, štetni za niz društvenih manjina, uključujući i LGBT zajednicu.

Komentiraj