U Neretvi pronađena ručna bomba, u Konavlima minobacačka granata

Davor Puklavec/PIXSELL

Dubrovačka policija je temeljem prethodnih dojava građana u dva odvojena slučaja izuzela ručnu bombu pronađenu u Neretvi i minobacačku granatu otkrivenu u selu Đurinići u Konavlima.

Kako su poručili iz policije, pronađena minsko-eksplozivna sredstva zbrinuta su prema pravilima struke, a ovo je četvrti slučaj u posljednjih deset dana da su eksplozivna sredstva pronađena na otvorenom.

Dubrovačkoj policiji jedan građanin je prošli petak prijavio pronalazak drvenog vojnog sanduka na ušću Neretve u kojem se nalazilo šest raketa za ručni bacač raketa sa šest komada dodatnih punjenja, a pretprošli ponedjeljak, na autobusnom stajalištu kraj kontejnera za otpad u Orašcu pokraj Dubrovnika, policija je pronašla i izuzela drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava.

Iz dubrovačke policije su tad naveli kako je na sanduku ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, no zamolili su građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

“Podsjećamo da akcija ‘Manje oružja manje tragedija’ još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije”, poručili su tada iz policije te dodali kako građani takva sredstva ne bi trebali sami donositi u policijske postaje da ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

“Građani bi o svakoj nakani trebali obavijestiti policiju na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, ističe policija.

Komentiraj