U nedjelju velike gužve na granici s BiH: Nakon skijaškog vikenda svi se vraćaju kućama

Oni Hrvati koji su odlučili provesti vikend na skijanju u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje rade i kafići i restorani, u nedjelju navečer krenuli su kućama. Svi moraju imati PCR test na koronu kako u povratku ne bi imali probleme.

Zbog toga je u nedjelju predvečer bio pojačan promet na graničnim prijelazima.

Tijekom nedjelje u Hrvatsku je ušlo oko 42 tisuće ljudi, do kasnih popodnevnih sati, javlja RTL . Preko graničnog prelaza Kamensko, jednog od najfrekventnijih prijelaza prema Dalmaciji, prešlo je tristotinjak automobila.

Gužvi ima jer se svi automobili detaljno pregledavaju. Ukoliko je osoba preboljela koronu u zadnja tri mjeseca i ima dokaz o tome, prolazi normalno natrag u Hrvatsku.

Jedna od mogućnosti je imati negativan PCR test, a dozvoljen je i ulaz onima, koji će se u BiH zadržavati 12 sati. Ako test pokazuje da je osoba pozitivna, upućuje se u karantenu i ulazi u sustav MUP-a. Mora se javiti liječniku.

Ako nema nikakav test, osoba mora u izolaciju deset dana. A ako u Hrvatkoj napravi PCR test i on je negativan, može nastaviti dalje normalno raditi i kretati se.

Neslužbeno, na Kamenskom posljednjih dana nisu zabilježili pozitivne osobe, javlja RTL.

Komentiraj