U nedjelju donatorski koncerti pijanistica Ive Ljubičić Lukić i Kosjenke Turkulin

U nedjelju, 29. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani HGZ-a, održat će se koncertu dua Ljubičić-Turkulin. Riječ je o donatorskom koncertu za obnovu HGZ-a, a prikazat će prikazat će svu raskoš muziciranja u ovom posebnom sastavu. Dvije će pijanisice izvesti djela za klavir četveroručno.

Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin istaknute su mlade hrvatske pijanistice, obje s mnoštvom nastupa diljem Hrvatske i šire, a kao duo djeluju od 2012. godine. Njihov repertoar obuhvaća niz djela od klasike do 21. stoljeća i uključuje najvažnije skladbe pisane za klavir četveroručno.

Koncert će započeti Fantazijom u f-molu Franza Schuberta koja se smatra jednim od najznačajnijih i najoriginalnijih kompozitorovih djela napisanih ne samo za klavirski duo, već i za klavir uopće. U nastavku duo Ljubičić-Turkulin donosi prvo djelo Ludwiga van Beethovena za klavir četveroručno, Varijacije u C-duru na temu grofa Waldsteina, a potom slijedi jedan od nedovoljno poznatih dragulja klavirske literature – Sonata u g-molu njemačkog skladatelja Hermanna Goetza. Duo će koncert zaokružiti izvedbom atraktivne Kazališne suite jednog od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih kompozitora Alfija Kabiilja koja sadrži omiljene glazbene ulomke iz mjuzikla Kralj je gol, Car Franjo Josip u Zagrebu i komične opere Casanova u Istri.

Iz HGZ-a ističu da pažljivo prate i poštuju sve epidemiološke mjere, pa je broj sjedećih mjesta u je trenutačno 54, a to jamči sigurnost posjetiteljima.

Komentiraj