U muzeju Louvre iskoristili lockdown za renoviranje

Unsplash/Michael Fousert

Zbog pandemije koronavirusa i uvođenja lockdowna brojni su muzeji u mnogim državama zatvorili vrata.Većina je krenula u restauracije najznačajnijih umjetničkih djela i unutrašnjosti zgrada, pa tako i poznati francuski muzej Louvre. Glasnogovornica muzeja, Servane De Landsheer, je za medije rekla da ju “ne veseli što su prostorije već dulje vrijeme prazne i bez posjetitelja.”

“To je bilo osjetno i nakon ponovnog otvaranja ovog ljeta kada smo mogli dozvoliti ulazak posjetiteljima u znatno manjem broju. Sada su sobe ponovo prazne”, rekla je Landsheer.

Jedan od najvećih svjetskih muzeja je zatvoren već nekoliko mjeseci. Određeni dijelovi muzeja se obnavljaju i ondje su samo ekipe koje rade na obnovi. Radovi će trajati nekoliko tjedana, a radi se i noću.

Nakon zatvaranja mnogi muzeji i galerije pokrenuli su projekte virtualnog predstavljanja muzejske građe. Neki od njih su na vrlo domišljat i zabavan način, uz korištenje njasuvremenije tehnologije, omogućile korisnicima interneta da “razgledaju” izložbe.

Komentiraj