hina

U MSU otvorena izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić u ponedjeljak je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) otvorio izložbu kamermana i snimatelja HRT-a na temu ”Kontakt’ gdje je izloženo 49 fotografija 23 autora koji kroz razne motive govore o zabilježenim trenucima koji su ovjekovječili kamermani i snimatelji tijekom godina svojega rada.

”Naši snimatelji i kamermani važan su dio Hrvatske radiotelevizije, a svojim dosadašnjim radom, osobito tijekom Domovinskog rata, pokazali su i kolika je vrijednost, ali i važnost njihova rada ne samo za HRT, nego i za cjelokupni medijski prostor i kulturu” , rekao je Bačić na otvorenju tradicionalne izložbe uoči 15. svibnja kada se obilježava 92. obljetnica postojanja Hrvatskoga radija i 62. obljetnica postojanja Hrvatske televizije.

Pritom je istaknuo i kako na izložbi u MSU imamo prigodu podsjetiti se na još jednu, možda manje poznatu stranu stvaralaštva kamermana i snimatelja, a to su vrijedni radovi koje su zabilježili fotografskim objektivom, a koji svjedoče o širini njihova stvaralaštva i izričaja.

Likovni kritičar Milan Bešlić ocijenio je kako izložba pokazuje kreativnost i sposobnost tranzicije kamermana i snimatelja iz jednog medija u drugi.

”Radi se o istom vizualnom, ali ipak drugom mediju, fotografiji. Na taj način oni izražavaju koliko je duboka njihova stvaralačka potreba”, rekao je Bešlić.

Glavni organizatori izložbe su Damir Matijević Alter i Zoran Kovačević, a producentica je Sunčana Hrvatin Kunić.

Vodstvo HRT-a izrazilo je i veliku zahvalnost ravnateljici MSU-a Snježani Pintarić na domaćinstvu i suradnji u organiziranju izložbe.

Komentiraj