U MOČVARI PRVI NASTUP U HRVATSKOJ Katie Stelmanis i Austra u Zagrebu

Austra, Saša Zinaja

 

Kanadska synth goth pop grupa Austra, nastala kao projekt kantautorice iz Toronta Katie Stelmanis, svojim izdanjima promovira ideju tolerantne i otvorene pop glazbe, kojom se nerijetko bavi i u videospotovima.

[quote_box_center]

  • Kanadska synth goth pop grupa Austra, nastala kao projekt kantautorice iz Toronta Katie Stelmanis
  • Svojim izdanjima promovira ideju tolerantne i otvorene pop glazbe, kojom se nerijetko bavi i u videospotovima
  • Mnogo je zanimljiviji opis njihovog opusa koji kao inspiraciju navodi skladatelje kao što su Puccini, Debussy, ali i Nine Inch Nails

[/quote_box_center]

Međutim, mnogo je zanimljiviji opis njihovog opusa koji kao inspiraciju navodi skladatelje kao što su Puccini, Debussy, ali i Nine Inch Nails. Njezino scensko djelovanje započelo je još 2009. godine, da bi se vremenom projekt razvio u trio koji čine još Dorian Wolf i Maya Postepski. Klasično obrazovana sopranistica, Katie Stelmanis na debitantskom albumu ‘’Feel it Break’’ iz 2011. (koji su prestižni magazini Toronto Star i New York proglasili najboljim albumom 2011.) predstavlja zanimljiv spoj elektronske glazbe i tradicionalnog pjevanja koji će nastaviti istraživati i na sljedećim radovima, a koji će djelomično predstaviti i na svom nastupu u Zagrebu 17. lipnja. Bend trenutno priprema nove materijale, stoga će zagrebačka publika imati i ekskluzivnu priliku čuti još neobjavljene stvari izvedene u šesteročlanoj live postavi. Kažu da vole biti na turneji i svirati u različitim zemljama.

Njihov mračni synth izričaj privukao je usporedbe s izvođačicama kao što su Zola Jesus, Bat for Lashes i Kate Bush. Iza njih su dva studijska albuma (‘’Feel It Break’’ 2011. i ‘’Olympia’’ 2013.) te EP ‘’Habitat’, objavljen prošle godine na kojem su koketirali s berlinskom techno scenom.

Komentiraj