Screenshot/PU požeško-slavonska

U minskim poljima uzgajali marihuanu

Požeško-slavonska policija dovršila je kriminalistićko istraživanje nad nad trojicom hrvatskih državljanina starosti 35, 50 i 54 godine s područja Pakraca i Lipika, koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i promet drogama’.

Navedeni trojac, izvijestila je policija, uzgojio je više od 200 komada bolje cannabis s ciljem proizvodnje cannabis marihuane, koju su namjeravali prodati.

“Biljke su uzgajali na više lokacija na širem području Lipika u minskim poljima i minski sumnjivim područjima. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretraženo je više obiteljskih kuća i osobnih automobila koje su koristili počinitelji te su tom prilikom pronađeni i oduzeti mobilni aparati, dok je u obiteljskoj kući koju koristi 54-godišnjak pronađeno i oduzeto 55 komada cannabis biljki, a koje su se nalazile u fazi sušenja”, navodi se u policijskom priopćenju.

Protiv 35-godišnjaka, 50-godišnjaka i 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava. Za kazneno djelo ‘Neovlašena proizvodnja i promet drogama’ predviđena je kazna zatvora od jedne do 12 godina.

Komentiraj