Dusko Marusic/PIXSELL

U Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta?

Završen je inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore (HLK) koji se od ponedjeljka do utorka prijepodne obavljao u DZ Metković, Hitnoj pomoći Metković i KBC-u Split zbog smrti devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića, doznaje Slobodna Dalmacija, pozivajući se na vrlo pouzdane izvore.

Kako neslužbeno doznaju iz Slobodne Dalmacije, po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

Također, inspekcijski nadzor je utvrdio da su liječnici posljednje jutro života dječaka, njega i njegovog oca “šetali” od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći.

Stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju koji su dječaka primili u bolnicu kada je već bilo kasno da bi mu spasili život, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

No, da bi nalaz inspekcije bio potpun trebati će pričekati obdukcijski nalaz te će se nakon njegovog proučavanja donijeti potpuni i konačni zaključak istrage.

Komentiraj