Jaka bura i niska temperatura pričinile su protekle noći i tijekom subote više šteta u Makarskoj i na Primorju, kako na kioscima, tendama, kontejnerima i drugoj gradskoj komunalnoj opremi, manjim ugostiteljskim objektima, prometnim znakovima i reklamama, tako u maslinicima, borovim šumama, na krovovima zgrada u gradu, plažnim i na hotelskim objektima.

Temperatura na najvišem biokovskon vrhu, Svetom Juri, jutros se spustila na minus 23,1 Celzijev stupanj, a u Makarskoj je izmjereno 8 stupnjeva ispod nule što je inače bila najniža temperatura u zadnjih 26 godina, otkako se provode svakodnevna mjerenja u Meteorološkoj stanici Osejava.

Više domaćinstava na cijelom makarskom području koja nisu zaštilila vodovodne cijevi i vodomjerila ostalo je bez vode, a vatrogasci su imali desetak intervencija, dok meteo alarm i dalje prognozira crvenu opasnost.

Bura olujne jačine puše prosječnom brzim od 70-ak, a na udare i do 120 kilometara na sat pa je zbog vjetra na snazi zabrana prometa za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli) na relaciji Dupci kod Brela – Makarska i obratno.

Promet na cestama Makarskog primorja odvija se bez ograničenja, ali se vozačima preporuča opreznija vožnja kod svetišta Vepric nedaleko Makarske, Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela te na prometnici od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Komentiraj