U Londonu nasmrt izbodena dvojica tinejdžera: Gradonačelnik: “Slomljen sam i zgrožen”

Dvojica tinejdžera izbodena su na smrt na londonskim ulicama, javlja BBC.

Petnaestogodišnjak je pronađen ranjen u Woolwichu na jugoistoku Londona u ponedjeljak oko 17:30 sati po lokalnom vremenu. Bolničari su mu pokušali pomoći, ali je proglašen mrtvim u 18:10 sati. Prolaznici su držali podignute plahte kako bi osigurale privatnost dok su bolničari dječaku pokušali spasiti život.

Nakon napada na ulici su ostavljena tri noža. Policija je uhitila 15-godišnjaka zbog sumnje na ubojstvo. Uhićen je nakon što je s ubodnom ranom došao u bolnicu u južnom Londonu. Njegove ozljede nisu opasne po život, kazali su iz policije.

Šest sati kasnije policija je pozvana u Oval Place u Wauxhallu, gdje je izboden 16-godišnjak. Proglašen je mrtvim na mjestu napada. Policija i bolničari pozvani su u Vauxhall oko 23:45 sati. U vezi s ovim napadom još nema uhićenih.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan izjavio je da je ‘slomljen i zgrožen smrću dvojice tinejdžera’. “Svaki gubotak života ostavlja obitelj i zajednicu razorenom. Moje misli su s obiteljima i prijateljima žrtava u ovim teškim trenucima. Odlučan sam učiniti sve što je u mojoj moći kako bih podržao policiju i zajednicu kako bismo zaustavili ove strašne zločine i zaštitili naše mlade”, rekao je.

Ove je godine u Londonu ubijen 21 tinejdžer, a prošle godine u nasilnim je napadima ubijeno 17 tinejdžera.

Komentiraj