U lipnju odluka hoće li Olimpijada biti održana bez gledatelja

Sportaši sudionici olimpijskih igara u Tokiju će dnevno biti testirani na COVID-19, dok će odluka o tome hoće li natjecanja moći pratiti japanski navijači biti donesena u lipnju, objavili su oganizatori u srijedu.

“Svi sudionici Igara u Tokiju morat će obaviti dva testiranja na koronavirus prije dolaska u Japan”, navodi se u zajedničkom priopćenju kojeg su objavili organizatori, uključujući organizacijski odbor Tokio 2020. i Međunardni olimpijski odbor (MOO). Igre su na rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Strani navijači na žalost neće moći pratiti Igre uživo, odlučeno je u ožujku.

Predsjednica Organizacijskog odbora za OI u Tokiju Seiko Hashimoto rekla je da na Igrama želi što veći broj gledatelja, ali da isto tako ne može isključiti održavanje bez nazočnosti navijača.

U Tokiju i u još tri japanska okruga je od nedjelje proglašeno izvaredno stanje zbog velikog broja zaraženih što znači da se sva natjecanja odvijaju iza zatvorenih vrata.  Do sad su neka natecanja, poput baseball utakmica ili nogometnih utakmica, održavana uz prisustvo publike koja je obavezna nositi maske.

Komentiraj