U KBC-u Split preminule dvije korisnice domova za starije, u trenutku smrti nisu bile pozitive na koronavirus

U KBC-u Split preminule su dvije korisnice domova za starije, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

“Prema izvješću KBC-a Split tijekom prijepodneva 9. lipnja 2020. preminule su dvije ženske osobe obje stare 79 godina. Od spomenutih osoba jedna je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj, a druga korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Osobe su zaprimljene u KBC Split kao pozitivne na COVID infekciju te su se nalazile na respiratoru. Tijekom liječenja testirane su više puta na COVID infekciju te su nakon dva uzastopna negativna testa bile negativne na COVID infekciju”, navodi Stožer i dodaje da u trenutku smrti osobe nisu bile pozitivne na koronavirus, a bolovale su od nekoliko kroničnih bolesti.

“Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 33 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 511 osoba.

Hospitalizirana je jedna osoba. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Nijedna osoba se ne nalazi na respiratoru. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom”, zaključuju u Stožeru.

Komentiraj