U KB-u Dubrava nestalo struje, respiratore morali održavati ručno

U Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru u KB Dubravi u nedjelju je na neko vrijeme nestalo struje zbog čega su medicinski djelatnici pacijente priključene na respiratore održavali na životu – ručno, pišu 24sata.

“Moje informacije su da je nestalo struje jer je iskočila sklopka, koliko shvaćam nastao je kratki spoj. Agregati se nisu palili zato što je nestao samo jedan mali strujni krug. Odmah su se ljudi snašli i spojili. Respiratori su ostali u jednom trenu bez struje, nisam sto posto siguran, ali tako su mi rekli da je, ali su odmah s produženim kablom spojili, i to je proradilo”, kazao je novi predsjednik upravnog vijeća bolnice i njezin liječnik dr. Silvio Bašić, dosadašnji državni tajnik u Minstarstvu zdravstva.

Dodao je da je ručno ventiliranje uobičajen postupak. Objasnio je da se pacijente ventilira ručno i kad ih se zbog neke pretrage mora maknuti s respiratora. Ne zna koliko je dugo prekid struje trajao. “Meni je bilo važno da nitko nije bio ugrožen. Oni su se snašli, a onda su došli električari”, kazao je Bašić

Komentiraj