U KB Sveti Duh 15 zaraženih djelatnika i jedan pacijent

Predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje zagrebačke bolnice Sveti Duh, Višnja nesek Adam u četvrtak je potvrdila za N1 televiziju da je potvrđena zaraza koronavirusom kod još 5 djelatnika i jedan slučaj zaraze kod pacijenta.

U srijedu je, podsjetimo potvrđeno 10 slučajeva zaraze.

“Sedam mjeseci smo se dobro držali, ali brojevi nam ne idu u prilog i mi smo došli u isti problem. Teško je jer taj jedan pacijent koji je došao na odjel je asimptomatski. I to je najveći problem ove bolesti, da ljudi koji nemaju simptome prenose bolesti”, kaže Nesek Adam.

Navodi da zatvaranje nije u planu. “Kompletan zdravstveni sustav funkcionira. Danas ćemo zatvoriti odjel dok ne završi kompletno čišćenje. Sustav zbog krize stagnira. Imali smo velike zaostakte zbog lockdowna i to pokušavamo nadoknaditi. Sustav zasad funkcionira, ali hoće li funkcionirati zbog brojki to ne znamo”, rekla je Nesek Adam.

U četvrtak je u Zagrebu evidentirano 211 novih slučajeva, kako je potvrdio ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar.

U Zagrebu 217 novozaraženih, u karanteni na Tomislavcu 30 stranih studenata

Komentiraj