U Karlovcu otvoreni Dani piva i Obrtnički sajam

U Karlovcu su u petak svečano otvoreni 33. Dani piva, a petodnevna manifestacija počela je otvorenjem Obrtničkog sajma na kojem je izaslanica Vlade RH, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac rekla da je broj obrta u prvih šest mjeseci 12 posto veći nego u istom lanjskom razdoblju.

Pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac pohvalila je Obrtnički sajam te naglasila da Vlada RH kroz razne mjere radi na jačanju i internacionalne pozicije obrtnika.  Za jačanje međunarodne konkurentnosti obrtnika ove je godine Vlada RH osigurala 130 milijuna kuna, a jačanju obrtništva doprinosi i niz poticaja i mjera za administrativno rasterećenje u radu i smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, rekla je Mandac i istaknula da je u prvih šest mjeseci ove godine broj obrta 12 posto veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Izaslanik  predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović  gradonačelnik Damir Mandić  je u njezino ime poručio da su ovakvi sajmovi važni, te je pozvao obrtnike da se hrabro okrenu novim izazovima i inovacijama,  jer da se, „rečeno biblijski, ne može više novo vino u stare mješine stavljati.

Šesnaesta je to godina održavanja Obrtničkog sajma, a ove je godine smješten na desnoj obali rijeke Korane. Uz izložbu raznih proizvoda i usluga održat će se i niz predavanja, a prvo je bilo predavanje o poslovanju u paušalnom obrtu, osnovama poslovanja i karakteristikama poslovanja s inozemstvom.

Ovogodišnji 33. Dani piva održavaju se širom grada, a ne kao prošlih godina samo na desnoj obali Korane, te je cijeli grad jedna velika festivalska pozornica, rekao je uoči otvorenja manifestacije gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

„Dane piva želimo brendirati u vodeći nacionalni festival piva, dobre hrane i glazbe, a Karlovac s bogatom kulturno povijesnom baštinom, bogatstvom voda, perivoja i parkova približiti posjetiteljima kao cjelogodišnju privlačnu turističku destinaciju“, rekao je Mandić.

Dani piva i službeno počinju otvaranjem bačvice piva i zdravicom gradonačelnik Mandić i direktorica sektora lanca opskrbe u kompaniji Heineken Hrvatska, te vatrometom i glazbom .

Ovogodišnji Dani piva će na pet lokacija posjetiteljima pružiti 30 koncerata, raznovrsnu gastronomsku ponudu, kvizove i radionice, likovne i druge kreativne sadržaje, a karlovačka pivovara Heineken Hrvatska će 3. rujna od 11 do 18 sati biti otvorena za posjetitelje koji žele vidjeti kako se proizvodi Karlovačko pivo.

Komentiraj